Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Новите правила няма да ме улеснят

Люис: Новите правила няма да ме улеснят

49
0

Люис Хамилтън смята, че новите правила за намаляване на разходите може да направят дублирането на титлата догодина по-трудно.

Миналата седмица бяха съгласувани серия мерки за редуцирането на бюджетите, с които спортът да се справи с финансовата криза. И именно тези нови правила, включително и забраната на тестове в рамките на сезона, може да направят спечелването на титлата по-голямо предизвикателство, смята Хамилтън.

„Не мисля, че това ще направи нещата по-лесни” – каза Хамилтън пред “Асошиетид Прес”. „С новите правила ще бъде много трудно да спечеля отново шампионата.”

„Очевидно имаме по-малко възможности за тестване, но мисля, че отборът може да се справи чрез задружна работа. Но така или иначе всички сме при едни и същи условия.”

Хамилтън поясни, че тимът по никакъв начин не се притеснява от промените – и просто се е фокусирал върху извличането на максимума от новите възможности.

„Страхотно е колко много неща се случват тази година, но всичко, за което мислим, е как да останем в спорта и да предлагаме добър спектакъл” – твърди той. „Как можем да останем в челото и да печелим като отбор.”