Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За пореден път Буеми начело в тестовете на Херес

За пореден път Буеми начело в тестовете на Херес

27
0

Себастиен Буеми за втори пореден ден оглави класирането в изпитанията на испанското трасе Херес.
На тези тестове швейцарецът замества контузения пилот на Ред Бул Марк Уебър. През втория ден Буеми успя да запише по-бърза обиколка от новия титуляр в отбора на Дитрих Матешиц – Себастиан Фетел, който пък на няколко пъти излиза извън очертанията на трасето при първия завой.
След края на сесията швейцарецът заяви:
„Тестът протече доста добре. Подобрявахме постиженията си с всяка следваща обиколка, което е добър знак за предстоящия сезон и съм щастлив от този факт. Научихме повече за възможностите на сликовете, което също е важно. Очаквам с нетърпение утрешния ден и ще се опитам да постигна още по-добри резултати.”
Ник Хайдфелд от BMW записа трето време за деня. Германецът бе зад волана на F1.08 и работеше по механичните настройки на болида. Също така Ник предоставяше данни на инженерите за работата на сликовете, правейки както единични, така и дълги серии от обиколки.
Съотборникът на Хайдфелд Роберт Кубица караше болид на BMW с KERS (система за пестене на енергия и използването и след това под формата на допълнителна мощност).
Единственият друг пилот на пистата бе Казуки Накаджима от Уилямс. Той продължи с изпълнението на програмата на екипа за подготовка за 2009 г., завъртайки общо 105 обиколки.