Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хокенхайм иска помощ от правителството

Хокенхайм иска помощ от правителството

26
0

От Хокенхайм се обърнаха към немското правителство, за да се застъпи за тях и да им осигури финансова помощ, така че пистата да запази домакинството си на кръг от Формула 1.

Немската писта би трябвало да бъде домакин през 2010 година, тъй като заедно с Нюрбургринг се редуват през година. Същевременно при последното си състезание Хокенхайм са изгубили шест милиона евро, а местната управа на Баден-Вюртемберг е категорична, че ще спре финансовата си подкрепа. Така се оказа, че изведнъж Хокенхайм може да остане без домакинство.

Така тепърва започват да се планират и да се реализират различни срещи, за да се гарантира бъдещето на Хокенхайм. Окончателни новини би трябвало да има през март.

Карл-Йозеф Шмид, изпълнителен директор на Хокенхайм, каза пред немската информационна агенция “DPA”, че пистата може да се нуждае от държавна помощ, ако иска да запази състезанието си от Формула 1.

„Състезанието от Формула 1 е мега-събитие, нещо като Световно първенство по футбол. Правителството би трябвало да може да направи нещо” – каза Шмид.

„До края на март 2009 година трябва да е налице финансовият пакет. Иначе няма да има повече Формула 1 на Хокенхайм.”

Шмид обаче е оптимист, че в резултат на изминалите и предстоящите срещи Хокенхайм ще си гарантира мястото във Формула 1.