Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми: Ставам все по-добър

Буеми: Ставам все по-добър

36
0

Себастиен Буеми вярва, че представянето му в първите два дни от тестовете на Херес е доказателство, че той се чувства все по-добре в болида от Формула 1.

Швейцарецът, за когото Дитрих Матешиц каза миналия месец, че е „много вероятно” да получи място в Торо Росо, бе най-бързият пилот във вторник и сряда, като първия път бе по-бърз от конкурентите си Себастиен Бурде и Такума Сато.

„Ставам все по-добър” – казва Буеми. „Имам много добро усещане за колата, като се опитвам да се подобрявам от теста в Барселона.”

„Да караш болид от Формула 1 е нещо много различно, а аз не съм някой, който да има сезони зад гърба си. Но сега поне ми се удава да карам много – нещо, което е много важно за начинаещ пилот.”

„Идеята на тима е да ми даде достатъчно време да се науча. Правим някои промени по настройките, за да разбера как реагира колата. За мен това е много важно, тъй като аз трябва да се уча, а не само да тествам неща.”

Буеми също така е категоричен, че бързите му времена от Херес много увеличават увереността му в навечерието на вероятния му дебютен сезон във Формула 1.”