Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрай: Има трима купувачи за Хонда

Фрай: Има трима купувачи за Хонда

46
0

Изпълнителният директор на Хонда, Ник Фрай, каза, че отборът вече има три добри предложения от страни, заинтересовани в закупуването на екипа. Той предупреждава обаче, че е добре до Коледа да бъде оформено някакво споразумение.

Въпреки че Хонда Мотор Къмпани се оттегля веднага от Формула 1, то компанията ще поддържа тима през идните три месеца, така че той да бъде готов за Гран при на Австралия през 2009 година, ако бъде намерен купувач.

Фрай вярва, че отборът представлява много апетитна хапка за много инвеститори, но подчертава, че тежките финансови времена биха повлияли на всяка сделка.

„Трябва да имаме конкретно предложение преди Коледа” – каза Фрай пред autosport.com. „Разбира се, това не означава, че ще имаме готова сделка до края на годината, но Хонда трябва да бъдат убедени, че има сериозни потенциални купувачи.”

„Ако това стане, то ние ще имаме средства и за януари и февруари – точно до Мелбърн. Но ако бъдем финансирани до февруари и не сме на стартовата решетка в Австралия, то ще изглеждаме много жалки.”

Фрай добави, че с отбора вече са се свързали потенциални купувачи, след като новините са се разнесли.

„Ще бъде трудно, но вече три сериозни страни се свързаха с нас, искайки да ни купят” – казва той. „Затова остава да видим какво ще стане в близките седмици.”

Засега само се знае, че страните са чужди, но Фрай не желае да разкрива повече детайли.