Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Задължително трябва да се смъкнат разходите

Уитмарш: Задължително трябва да се смъкнат разходите

21
0

Изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, подчерта нуждата да се намалят драстично разходите във Формула 1, след като Хонда обявиха решението си да се оттеглят от Формула 1.

Реагирайки на новините за продажбата на тима на Хонда, Уитмарш изрази увереност, че драстичните мерки за намаляване на разходите, обсъдени от ФОТА в четвъртък, ще помогнат на спорта да избегне икономическата криза.

„Ясно е, че при настоящия икономически климат Формула 1 е изправена много силно финансово предизвикателство” – казва Уитмарш. „Но пък положителното неща е, че вчерашната (от четвъртък) среща на ФОТА в Лондон бе много конструктивна.”

„Затова в контекста на ФОТА и съвместно с ФИА и ФОМ отборите ще продължат да работят упорито, така че да адаптират разходите за спорта, да оцелеят след глобалната рецесия и да останат относително силни финансово в тези турбулентни времена.”

Уитмарш повтори казаното в съобщението на ФОТА и изрази надежда отборът на Браун и Фрай да се върне на стартовата решетка с нов собственик.

„Всички във Водафон Макларън Мерцедес са силно натъжени от направеното съобщение от Хонда Мотор Къмпани. Няма съмнение, че се надяваме да се намери задоволително решение.”