Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда се отказват от Формула 1

Хонда се отказват от Формула 1

64
0

Хонда съобщиха, че ще оттеглят веднага своя отбор от Формула 1. Това бе потвърдено в петък и от президента и изпълнителен директор, Такео Фукуи.

След серия спекулации за бъдещето на отбора през последните 24 часа накрая Фукуи спешно направи пресконференция в Токио и каза, че тежките финансови условия са принудили компанията да вземе това решение.

„Хонда трябва на първо място да защитят своите бизнес дейности и да си гарантират дългосрочното бъдеще, докато продължава да има мощна несигурност в икономиките по целия свят” – казва той. „Очаква се по някое време отново да си стъпим на крака.”

„При тези условия Хонда взеха бързи и гъвкави мерки да се справим със слабостите на пазара.”

„И тъй като трябва да оптимизираме разпределянето на ресурси, включително и инвестициите в бъдеще, решихме да се оттеглим от участие във Формула 1.”

„Ще се консултираме с Хонда Рейсинг Тим и доставчика му на двигатели Хонда Рейсинг Дивелъпмънт във връзка с бъдещето на двете компании. Това включва и предложение за продажба на тима.”

Рос Браун и Ник Фрай ще отлетят към Токио в понеделник, за да обсъдят с японските шефове бъдещето на тима. По непотвърдена информация отборът може да бъде финансиран само до март, с което се дават три месеца за намиране на купувач.