Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг премисля бъдещето си след 09′

Розберг премисля бъдещето си след 09′

41
0

Нико Розберг предупреди, че ще разгледа опциите си във Формула 1, ако отборът на Уилямс не бъде конкурентен през 2009 година.

Германецът очакваше големи неща от 2008 година, след като зимните тестове за тях минаха отлично, а в първото състезание пилотът бе на подиум. Постепенно обаче годината се превърна в голямо разочарование, тъй като Уилямс не успяха да поддържат темпото на развитие на конкуренти си.

В края на краищата Розберг спечели 17 точки и завърши на 13-та позиция в шампионата.

И въпреки че 23-годишният пилот не съжалява, че е останал в Уилямс, той твърди, че ще преразгледа позицията си в тима, ако болидът им не е достатъчно силен.

„Не, не още” – отговори Розберг на въпрос дали съжалява, че е останал в Уилямс. „Така или иначе щях да остана с Уилямс, каквото и да се беше случило тази година – и така стана.”

„Следващата година силите ще са преразпределени, тъй като всички започват от нулата – така че по средата на следващата година ще кажа дали съжалявам или не.”

„Ще бъде страхотно, ако тимът промени малко насоката си. През всичките тези години надграждаш над кола, която имаш от години, копираш другите и се опитваш да се развиваш по-бързо от тях – но сега правилата са нови, тъй като всички започват от нула, с напълно нова концепция.”

„И се надявам, че момчетата в Уилямс ще се възползват от ситуацията. Би било страхотно. Не очаквам болид,с който да спечеля шампионата, а просто болид, с който да мога да завършвам по-често в зоната на точките. Разбира се, няколко подиума много ще ме зарадват.”

Розберг е категоричен, че не е загубил вярата си в Уилямс.