Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс: Не сме увеличавали мощността си

Саймъндс: Не сме увеличавали мощността си

43
0

Пат Саймъндс отрече, че действията им срещу замразяването на двигатели по някакъв начин са допринесли за засилване на тима в последните няколко състезания.

Доста представители на падока, сред които и Флавио Бриаторе, се оплакаха, че покрай новите правила двигателите на някои отбори изостават с до 30 к.с. спрямо конкурентите.

Рено обаче представиха одобрени промени по своя V8 двигател по време на Гран при на Италия, като се говори, че въпросните модификации може да са донесли на Фернандо Алонсо преимущество по отношение на мощността.

„Това беше една еволюция във връзка с надеждността ни; не сме получили повече мощност” – каза Саймъндс в интервю за испанския вестник „Марка”.

„Имахме някои проблеми с тогавашната спецификация и затова, както и другите тимове, се опитахме да ги решим. Но няма нищо ново по отношение на динамични преимущества” – добавя британецът. Той отрича и това, че подобренията по надеждността са помогнали на агрегата да достига по-лесно 19 000-те оборота.

„Не” – отговори Саймъндс. „И преди можехме спокойно да стигнем до максимално разрешаваните обороти.”

Пат Саймъндс междувременно не е съгласен с шефовете на някои отбори от Формула 1, които продължават да отказват на предложенията за стандартизирани двигатели.