Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието ще е трудно според Хамилтън

Състезанието ще е трудно според Хамилтън

43
0

Трудно състезание очаква пилотите утре на пистата Фуджи, твърди спечелилият първа позиция на стартовата решетка Люис Хамилтън.
– Не бих казал, че квалификацията ми бе перфектна. Според мен бе стъпка напред спрямо предишни представяния. Състезанието обаче ще е много трудно – Кими [Райконен] е до мен, а се видя, че и Фернандо [Алонсо] е много силен. Не знаем още какво ще е времето, но е нужно да се концентрираме върху работата си и да спечелим възможно най-много точки – каза англичанинът след тренировката за място на грида.
Англичанинът обясни, че атмосферата в отбора му е страхотна, но веднага допълни, че тя винаги е такава независимо от момента. Понастоящем той води във временното генерално класиране при пилотите с 84 точки, 7 повече от Фелипе Маса. Миналата година обаче след преди Гран при на Япония (което състезание спечели) Хамилтън имаше аванс от цели 17 точки пред третия в онзи момент в подреждането Кими Райконен при оставащи два старта до финала на шампионата. Пилотът на Макларън загуби цялото си предимство, както и титлата за сметка на финландеца. Този сезон е решен да не допусне подобна грешка, макар все още да не говори за битка за титлата, а за постигане на възможно най-добри резултати в последните три надпревари за 2008 г.

В отбора му Макларън също бяха доволни от полпозишъна и третото място на Хейки Ковалайнен в квалификацията.
Този резултат свидетелства за силно отборно представяне – заяви шефът на Сребърните Рон Денис. – Обиколката на Люис, с която спечели пола, бе великолепна в истинския смисъл на това често използвано неправилно прилагателно. Всъщност ще отида и по-далеч и ще кажа, че това вероятно бе най-добрият тур в кариерата му до момента – приповдигнато допълни той.