Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Беше фантастична обиколка с фантастична кола

Маса: Беше фантастична обиколка с фантастична кола

45
0

Седми полпозишън за сезон 2008 г. спечели отборът на Ферари преди утрешния 15-и кръг от световния шампионат на Формула 1 в Сингапур. Фелипе Маса изпревари с повече от 6 десети от секундата Люис Хамилтън (Макларън), а трети остана съотборникът му Кими Райконен. Успехът в квалификацията бе 14-и в кариерата на бразилския пилот, който имаше основателна причина да е доволен от представянето си.
Направих фантастична обиколка с фантастичен автомобил и като че ли това бе най-добрата ми квалификация за сезона. Като се има предвид авансът ми пред останалите, би било лесно да се каже, че можеше да изляза с малко повече гориво, но вярваме твърдо, че стратегията ни е добра – коментира Маса след квалификацията.
Бразилецът допълни, че с по-твърдия тип гуми колата е вървяла по-добре днес, както и че е доволен да е първият пилот на полпозишън за това необичайно и специално състезание. Директорът операции на пистата Лука Балдизери дори отиде по-далеч и заяви, че Фелипе е бил единственият състезател, успял да направи перфектен тур в последния квалификационен сегмент, доказателство за което е голямата му преднина.

Кими Райконен от своя страна имаше технически проблем в свободната тренировка преди квалификацията и загуби ценно време за проби. Това не му помогна, след като и във вчерашните сесии не намери оптимални настройки за колата си. На всичкото отгоре поведението на болида се промени негативно, когато сложи по-меките гуми за третия сегмент.
Като се има предвид всичко това, резултатът ми е добър – каза Кими. – Пистата е голямо предизвикателство, на много места неравностите се усещат сериозно и трябва да си концентриран през цялото време.