Начало Картинг Никола Николов спечели втория кръг от CFKC

Никола Николов спечели втория кръг от CFKC

108
0

Никола Николов спечели втората си победа в CFKC, по време на втория кръг от шампионата на Club F1 по картинг за любители, на писта Гравити парк в Благоевград, провел се на 19.04. Николов успя да се пребори във втория манш с победителя от миналото състезание и миналогодишен шампион – Николай Димитров, което му донесе и победата. Трети, след двамата съименници, завърши Илиан Димитров.

Участие в състезанието взеха 15 състезатели, като и в двата манша, битката бе изключително красива и лишена от каквито и да било инциденти и спорни моменти. Във втора гонка, битката за местата от 9-то нататък в класирането от състезанието, отново се водеше между Чавдар Варийски и Марио Динолов, както и в първия кръг този сезон. Трети в гонката завърши най-младия участник в шампионата – 14-годишния Венцислав Цонев.

Атмосферните условия се опитаха да разколебаят участници и организатори, като по обяд заваля, но след кратко време, дъждът спря и след това дори изгря слънце, което позволи състезанието да се проведе при максимално добри условия.