Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: готов съм да се боря с Уилямс и Спайкър

Бергер: готов съм да се боря с Уилямс и Спайкър

43
0

Герхард Бергер, заяви че тимът му е готов да се защитава в съда при положение, че Уилямс и Спайкър предприемат правни действия срещу Торо Росо. Причината е, че според сър Франк и Колин Колес Торо Росо и Супер Агури ще използват коли, които не са разработили самостоятелно, а са заели от други тимове. Точно на обратното мнение е Бергер, който настоява, че екипът му не прави нищо в противоречие с правилата и е готов да го докаже в съда.
„Ако искат да го направят, хубаво, тогава и ние ще се борим. Но отново проверихме внимателно ситуацията, в която се намираме и не виждаме и най-малката вероятност да не сме изпълнили изискванията на правилника. Проверихме прецизно правната страна на въпроса от гледна точка на ФИА. Проверихме внимателно изискванията на споразумението Конкорд и то ни показа много ясно, че това което правим е абсолютно правилно, че действаме според правилата. Отборът ни е поел по този път, така че дори да искаме не можем да се върнем назад”, обясни подробно Бергер.
Според австриеца най-вероятната причина за острата реакция на Уилямс и Спайкър е страхът на двата екипа, че Торо Росо евентуално може да ги победи през 2007 г.