Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота представи TF107

Тойота представи TF107

110
0

Отборът на Тойота представи модела си TF107 за предстоящи сезон на Формула 1 днес в Кьолн. Японският екип е първият, който презентира автомобила си тази година и открива цяла серия церемонии, продължаващи в неделя с представянето на Ферари в Маранело.
Целта на Тойота за предстоящия сезон е първа победа, заяви шефът на екипа Цутому Томита.
Ние обявихме това още преди година, но не успяхме да го постигнем през 2006 г. Затова имаме същото предизвикателство през 2007 г. Вече имаме петгодишен опит в F1, но въпреки това сме твърде млади в сравнение с топотборите. Затова трябва да бъдем и по-скромни в изискванията си.
Президентът Джон Хаует се съгласи, допълвайки, че амбицията в тима винаги е била да се печелят победи.
Според мен изградихме чудесна база през 2005 г., но миналия сезон не се придвижихме напред достатъчно спрямо нея – каза той.
Заедно с представянето на болида си за новия сезон във Формула 1, Тойота празнува и 50 години присъствие в автомобилния спорт. Тази част от историята на японската компания започва през 1957 г. с едно австралийско рали.
50 години е изумително постижение – заяви Томита. – Преди влизането на Тойота в автомобилния спорт в Япония нямаше интерес към него. За да продължаваме да сме тук има две причини. Първата е духът ни, отговарящ на всички предизвикателства и мотивацията на инженерите ни. Втората е промотирането стойността на марката Тойота в световен мащаб.