Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Хамилтън титулярен пилот на Макларън

Официално: Хамилтън титулярен пилот на Макларън

53
0

Люис Хамилтън ще бъде съотборник на Фернандо Алонсо в Макларън през следващия сезон, официално потвърдиха от екипа.
###
Люис Хамилтън ще бъде съотборник на Фернандо Алонсо в Макларън през следващия сезон, официално потвърдиха от екипа.
Тимът оповести решението и сложи край на неколкомесечни слухове и всякакви спекулации дали шампионът от GP2 ще получи шанс да кара във Формула 1 през следващата година или това ще бъде Педро де ла Роса.
“Това е сбъдната мечта. Да карам във Формула 1 с Макларън беше най-високата ми цел от много отдавна. Възможността, която ми се дава е фантастичен начин да приключа годината, която бе превъзходна за мен”, заяви Хамилтън.
Британецът обясни, че е стигнал дотук заедно с Макларън и Мерцедес и благодарение на безрезервната им подкрепа.
Рон Денис е съпричастен към кариерата на Хамилтън от няколко години. Освен това британската преса оказа известен натиск върху шефа на Макларън да даде шанс на младия им сънародник. Сега, след окончателното си решение Денис заяви: “Очевидно, това ще бъде най-голямото предизвикателство в кариерата на Люис, но ние сме напълно сигурни, че ще може да се справи с него. Той ще се появи в падока за първи път като пилот от F1 и ще трябва да привикне с напрежението по време на уикенд от Гран при. Доверието, което имаме към способностите и таланта на Люис е ясно от решението ни да му дадем шанс”