Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спайкър пропускат зимните тестове

Спайкър пропускат зимните тестове

35
0

Спайкър ще пропуснат зимните тестове, за да насочат всичките си ресурси към болида за следващата година, потвърдиха от екипа.
###
Спайкър ще пропуснат зимните тестове, за да насочат всичките си ресурси към болида за следващата година, потвърдиха от екипа.
Според ръководството на тима е по-добре да пропуснат трите тридневни изпитания, за да работят с всички сили върху конструирането на колата си за 2007 г. Така няма да губят средства и усилия за изработването на междинен болид, който ще се нуждае от приспособяване към новия им двигател Ферари.
“Преди края на годината не планираме тестове, а ще работим по нашата кола във фабриката. Можем да получим двигател, това не е проблем. За нас просто няма смисъл да създаваме междинен болид. Предпочитаме да вложим всичките си сили в аеродинамичното развитие. Освен това познаваме доста добре свойствата на гумите Бриджстоун. Бихме предпочели да имаме подобрения през сезона отколкото да разполагаме с междинен болид сега”, обясни шефът на Спайкър Колин Колес.
Същевременно Колес разкри, че отборът планира набиране на нови служители, за да увеличи качеството на персонала си, както и подобряване на аеротунела си.