Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Апелативният съд на ФИА решава за амортисьорите

Апелативният съд на ФИА решава за амортисьорите

60
0

Апелативният съд на ФИА заседава в Париж, за да реши дали използването на инерционни амортисьори в F1 е легално като решението се очаква утре.
###
Апелативният съд на ФИА заседава в Париж, за да реши дали използването на инерционни амортисьори в F1 е легално или не. Упрявляващата спорта организация е на мнение, че стюардите на Хокенхайм са сгрешили на 28 юли като са дали разрешението си за използването на системата, след като по-рано техническият делегат на ФИА Чарли Уаитинг обяви, че тя е нелегална.
Очаква се окончателното решение по случая да бъде оповестено утре по обяд.
Членове на екипа на Рено ще присъстват лично на заседанието, тъй като са заинтересована по случая страна и използват системата от миналия септември.
„Отборът на Рено във Формула 1 прие поканата като заинтересована страна във връзка с резултата от изслушването. Ние въведохме тази технология в края на сезон ’05 и я интегрирахме още в началото при конструирането на болида ни за 2006 г.”, обясняват от екипа в официалното си изявление.
Техническият директор на Рено Пат Саймъндс каза, че тимът е убеден в победата на стюардите, защото „техническите аргументи са непреодолими”.