Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е причина за наказанието на Шуимахер?

Алонсо е причина за наказанието на Шуимахер?

49
0

Кадрите говорят повече от думите”, казва Щумахер. В падока на Хунгароринг се коментира теорията, че не е съвпадение факта, че Фернандо Алонсо е един от пилотите, които Шумахер изпревари при червен флаг. Отчитайки, че испанеца вече беше получил двесекундно наказание, се появиха предположения за преднамереното забавяне на реното си, за да принуди Шумахер да го изпревари.
Всички в червена униформа внимателно подбираха думите се, включително и Жан Тод, който каза, че „всеки може да направи своите собствени изводи”. В разговор с журналистите Шумахер ги подкани да погледат видеозаписа и да сформират сами своето мнение.
Техническия директор на Ферари Рос Браун, изрази недоволство от непоследователността на стюардите. Той е недоволен от факта, че наказанието му е същото като на Алонсо, въпреки че испанеца е направил няколко нарушения на правилата, а Михаел само едно.
Абсолютно ненужна грешка”, – признава Браун, – „но си задавам въпроса дали наистина наказанието е справедливо
Разочарованието на Браун идва и от факта, че Фелипе Маса направи по-слаба обиколка в решителната трета част на квалификацията и така отсъпи на Кими първото място на старта.

видео от ситуацията>>

коментари>>