Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клийн се надява да остане в Ред Бул

Клийн се надява да остане в Ред Бул

53
0

Клийн вярва, че има шанс да остане в Ред Бул догодина, въпреки твърденията, че тимът ще се раздели с един от двамата си настоящи пилоти.
###
Кристиан Клийн вярва, че все още има добър шанс да остане в Ред Бул следващата година, въпреки твърденията, че тимът ще се раздели с един от двамата си настоящи пилоти. Съмненията се породиха от момента, в който съветникът на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че Клийн или Култард ще останат извън отбора след края на сезона.
„Мисля, че Ред Бул ще оповестят решението си за пилотите през юли или август. Всичко се върти около това, че един от нас трябва да си тръгне, но никога не са ни го казвали открито. Затова си мисля, че всичко в момента е възможно. Просто ще се опитам да постигна по-добри резултати в следващите няколко състезания”, обясни Клийн.
Австриецът вярва, че крайното решение на водещите фигури в Ред Бул няма да е базирано на количеството точки, натрупано от пилотите. Една от причините Кристиан да мисли така е, че проблемите с издръжливостта са му стрували почти сигурен подиум в Монако, в противен случай ситуацията би била коренно различна.