Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули остава в Тойота

Трули остава в Тойота

48
0

Ярно Трули остава в Тойота след като от тима удължиха договора му.
###
Ярно Трули остава в Тойота след като от тима удължиха договора му. Предстои сделката да бъде окончателно финализирана и се твърди, че според новия контракт италианецът ще бъде в отбора до края на 2009 г. Все още се очаква екипът да направи официално съобщение.
„Във Формула 1 научих, че тимът и болидът играят най-голямата роля за кариерата на пилота. Постоянството е единствения начин за теб, ако наистина искаш да се развиваш. Знам, че Тойота има огромен потенциал. Бях наистина изненадан и слисан от миналогодишното представяне. Настоящият сезон е тежък, но не трябва да се отказваш при появата на първия проблем. Нужно е да вярваш в това, което имаш, да вярваш във всичко, което те заобикаля и тогава да кажеш: „Добре, да продължим и да видим какво ще стане”. Само в края на дългосрочен контракт можеш да заявиш дали си имал успех или не. Не мисля, че е добра идея да сменяш постоянно екипите”, коментира Трули.
Според италианеца продължителността на контракта е от изклчючителна важност, заради големите промени, които предстоят в F1. Мащабната промяна на правилата през 2008 г. вероятно ще доведе до изменения в почти всички сфери, а трудният шампионат може да изложи на риск шансовете на пилотите за договор.