Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандо: Фантастичен ден!

Фернандо: Фантастичен ден!

43
0

Фантастичен ден нарече преживяването на Силвърстоун победителят в Гран при на Великобритания Фернандо Алонсо. Успехът бе общо пети за сезона за него и трети пореден.
###
Фантастичен ден нарече днешното преживяване на Силвърстоун победителят в Гран при на Великобритания Фернандо Алонсо. Успехът бе общо пети за сезона за него и трети пореден.
Усещането е страхотно. Честно казано трите победи – в Испания, Монако и на Силвърстоун – са сбъднати мечти. Последните две особено са на трасета с невероятна история и страхотни емоции.
Атмосферата на пистата беше страхотна. Освен това домът ми е на 20 минути от Силвърстоун – в Оксфорд – и това допълни чудесното преживяване.

Испанецът потегли от четвъртия си поред полпозишън днес и не даде шанс на съперниците си да застрашат триумфа му. 24-годишният пилот има понастоящем 23 точки аванс във временното класиране за световния шампионат пред Михаел Шумахер (Ферари) при оставащи 10 старта от календара. В актива си Алонсо е записал общо 74 точки (от 80 възможни), а Шумахер има 51. Кими Райконен (Макларън) е още по-назад с 33. Впечатляващият актив на Фернандо е от петте му победи, а от останалите три старта той има втори места.
Съотборникът му Джанкарло Фисикела завърши четвърти, което помогна за увеличаване преднината на Рено пред Ферари в конструкторската битка.