Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул се надяват на още подиуми

Ред Бул се надяват на още подиуми

46
0

На още подиуми се надяват в Ред Бул след 3-то място на Култард в Монако. Това е първо качване на пилот на тима на почетната стълбица, при това в едно от най-престижните състезания за сезона.
###
На още подиуми се надяват в Ред Бул след третото място на Дейвид Култард в Монте Карло. Това е първо качване на пилот на екипа на почетната стълбичка, при това в едно от най-престижните състезания за целия сезон. Шотландецът в движение смени стратегията си от два на един питстоп и спечели от това си решение.
Изключително щастливият шеф на Ред Бул Кристиян Хорнер изрази неимоверната радост на целия тим от постигнатото. Този уикенд обаче прословутият моторхоум на екипа – Енергийната станция – е с вътрешен басейн, в който Хорнер обещал да скочи гол, ако някой от пилотите му се качи на подиума. Босът обясни, че коментарът му е бил пораздут сериозно, но няма да има нищо чудно, ако се озове във водата по време на партито за успеха.
Самият Култард бе още по-доволен, че е постигнал този резултат в Монте Карло, където на практика си е у дома. Уникалните пресрилийси на Ред Бул пък имат ново попълнение след днешната надпревара – информацията за медиите започва със “Супермен! Супертийм! Суперподиум!” – закачка с постижението и с това, че през целия уикенд тимът промотира новия филм за Супермен. Дейвид дори се качи на импровизирания подиум с наметалото на героя.