Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер с противоречив полпозишън в Монако

Шумахер с противоречив полпозишън в Монако

65
0

Михаел Шумахер спечели полпозишън за Гран при на Монако при доста странни обстоятелства, които предизвикаха сериозен отзвук в падока.
###
Михаел Шумахер спечели полпозишън за утрешната Гран при на Монако при доста странни обстоятелства, които предизвикаха сериозен отзвук в падока. В самия край на квалификацията, когато водеше, звездата на Ферари изпусна предпоследния завой и спря до мантинелата, докато съперниците му все още правеха бързи обиколки. Впоследствие бе повдигнат въпросът дали това е станало случайно, дали Михаел не е спрял нарочно (за да пречи) и съответно бе поставено под съмнение поведението му и евентуалната непозволена тактика.
Световният шампион Фернандо Алонсо заяви, че именно на жълтите знамена (извадени заради инцидента на Шумахер) е бил принуден да намали, губейки поне три десети от секундата.
Имам мнение по въпроса, но няма да го кажа точно сега – допълни 24-годишният испанец, запитан от репортери дали смята случката за спортен инцидент.
От Рено не пуснаха официален протест, въпреки че шефът на екипа Флавио Бриаторе бе вбесен от станалото. Според него германеца съвсем съзнателно е предизвикал ситуацията, за да запази първото време.
Той просто си паркира колата! Ферари така работят – заяви ядосаният италианец.
Самият Михаел отрече абсолютно всички обвинения. 37-годишният седемкратен шампион обясни, че е блокирал колелата и просто не е взел завоя като хората. След това предложи критиците и съмняващите се в него да опитат сами как се кара по тесните улици на Монте Карло.
Каквото и да правиш в един или друг момент, враговете ти вярват в техните си неща, а онези, които вярват в теб – в съвсем други. Освен това не ми пука какво се случва в другите отбори. А и познавам Флавио достатъчно добре – допълни Шумахер.
Алонсо остана втори след Михаел, а на втора редица се наредиха Марк Уебър (Уилямс) и Кими Райконен (Макларън). Вторият пилот на Ферари Фелипе Маса пък се разби още в началото на сесията и е последен.