Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари убедени, че могат да вземат пола в Монако

Ферари убедени, че могат да вземат пола в Монако

33
0

Ферари могат да спечелят полпозишън в Монако, въпреки че изостанаха в свободните тренировки, убеден е техническият директор на тима Рос Браун. Най-бърз в сесиите бе Алекс Вурц (Уилямс).

###

Ферари могат да спечелят полпозишън в Монте Карло, въпреки че изостанаха в свободните тренировки там, убеден е техническият директор на Скудерията Рос Браун. Най-бърз в сесиите бе тест пилотът на Уилямс Александър Вурц, но като цяло в тях доминираха пилотите с гуми Мишлен.

Основната характеристика на трасето в Монако е, че има огромни разлики в състоянието му в четвъртък, събота и неделя – заяви Браун. – Надяваме се гумите ни да работят добре в надпреварата, защото в първите тренировки не вървяха кой знае колко. Меката смес се късаше, а твърдата е с по-ниско ниво на механично прилепяне. Но според нас това ще се оправи в течение на уикенда.

Англичанинът припомни случай отпреди години, при който гумите на Мишлен били с ужасно поведение в първите тренировки, а Ферари ги изпреварвали със секунда – секунда и половина на обиколка.

В събота и неделя обаче те наваксаха и спечелиха състезанието. Така че имаме още време, ще направим още едно сравнение – допълни Браун.