Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо печели у дома

Алонсо печели у дома

54
0

Фернандо Алонсо стана първият испанец, спечелил домашната си Гран при. Той триумфира на пистата Каталуния пред Михаел Шумахер (Ферари) и съотборника си в Рено Джанкарло Фисикела.

###

Фернандо Алонсо стана днес първият испанец, спечелил домашната си Гран при. Той триумфира на пистата Каталуния в Барселона пред Михаел Шумахер (Ферари) и съотборника си в Рено Джанкарло Фисикела. Световният шампион вдигна на крака претъпканите трибуни с чудесната си победа. 24-годишният пилот на практика води от началото до края и записа 11-ти триумф в кариерата си.

Стратегията този път не бе достатъчна за Михаел Шумахер да победи и двете коли на Рено. Звездата на Ферари се справи с Фисикела при питстоповете, но не можа да настигне Алонсо.

Този път надпреварата мина без катастрофи. Ралф Шумахер (Тойота) счупи предното си крило при опит да задмине съотборника си Ярно Трули. Германецът се върна на трасето, но малко по-късно отпадна.

Хуан Пабло Монтоя (Макларън) пък не завърши за втори пореден път. Колумбиецът се завъртя в 19-ата обиколка и не можа да излезе от тревата. Колата му се озова опасно наполовина изнесена пред бордюра – на състезателната линия, но за късмет никой не пострада. Самият Монтоя заяви след финала, че няма идея какво се е случило.