Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Демонстрация на Рено в Москва

Демонстрация на Рено в Москва

44
0

28 август е датата, когато отборът на Рено ще бъде в Русия за втори път. Пилотите от Формула 1 Фернандо Алонсо и Джанкарло Фисикела ще демонстрират възможностите на болида R24 в Москва. Двамата ще карат по специално пригодена за целта писта в центъра на града пред Кремъл.

Освен тях в руската столица ще бъде и рали пилотът Жан Раньоти, който ще управлява Clio RS.

През октомври 2003 г. Рено за първи път посети Москва, като тогава около 50 000 зрители се събраха на демонстрацията. Алонсо няма търпение да види града през летния сезон. „Миналото ни посещение беше през зимата. Тогава не престанах да правя снимки. Демонстрацията е чудесна възможност хората да се насладят на реалната скорост, с която се движи болид от Формула 1 и да чуят шума от двигателите. Ще се получи невероятно шоу”, коментира испанецът.

Съотборникът му е още по-ентусиазиран: „Аз отивам за първи път в Москва. Искам да разгледам града и да карам болида там. Шансът за подобно преживяване е уникален”, каза Фисикела.

За отбора на Рено това е третата подобна инициатива, организирана през сезон 2005 г. Те вече се появиха по улиците на Рим и Истанбул.