Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 БАР на изпитание

БАР на изпитание

48
0

Снимки: LAT BAR

Телевизионните камери, фотоапаратите, очите на запалянковците следят най-вече пилотите във Формула 1. Останалите членове на екипите са често извън полезрението, виждаме ги само когато празнуват след победата, а изискванията към тях са не по-малки. Механици, инженери, медиа отдели и прочие департаменти са също под огромно напрежение и трябва да отговарят на изключителни изисквания. При това и те не спират да се готвят, не могат да не са във форма – умствена и физическа. Разказвали сме ви за подготовката на тима на Ферари през дългата студена зима, а това лято получихме специален материал от БАР за подготовката на техния екип за състезанията в Америка през миналия месец.

Отборът от Бракли организира 24-часов маратон за издръжливост в канадския курорт Мон Тремблан. Мястото носи името на планината, в която се намира. До него се стига с кола за около час и половина, ако се пътува на север от Монреал. Посетители има и през четирите годишни сезона, като само за миналата година броят им е бил около 2 милиона души. По принцип най-практикуваните спортове в района са каране на ски и игра на голф. Наличието на езеро обаче предлага и други удоволствия, развлечение и начини на тренировка.

В района има и истинска писта, която също се казва Мон Тремблан. Там например се провежда всяка година фестивал на Ферари.

Екипът на БАР обаче не се запъти към трасето с пристигането си, а подготви необходимото оборудване за 24-часовото изпитание.

В програмата бяха включени общо четири дисциплини: пешеходни преходи по часовник за няколко часа, нощно ориентиране, каране на маунтинбайкове и преминаване през езерото с кану, пак за време.

За целта на занятието участниците получиха подробни указания. Въпреки наименованието (race – състезание) събитието се превърна в истинско забавление за екипа.

Организирани бяха няколко лагера за почивка, с всичко необходимо за …