Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преструкториране в Уилямс

Преструкториране в Уилямс

48
0

За никого вече не е тайна, че от BMW не са особено доволни от съвместната работа с Уилямс в последните месеци. Една от крачките в посока подобрение на връзките с баварците бе назначаването на Сам Майкъл за технически директор през миналата година. Че тази стъпка няма да е последна сочат и последните събития в тима. Днес бе обявен и нов план за преструкториране, който трябва да подобри още работата в екипа. Седемчленен управителен съвет ще определя съдбата на тима от този момент нататък.

Този щаб ще се нарича „Senior Management Group”, или накратко „SMG”. Този щаб ще гласува предстоящите задачи и приоритети, но важните решения както и преди ще бъдат взимани единствено от двамата собственици Франк Уилямс и Патрик Хед. В SMG ще влизат освен Уилямс и Хед също така Крис Чапъл (мениджър), Сам Майкъл (технически директор), Алекс Бърнс (изпълнителен директор), Джим Райт (началник на маркетинговия отдел) и Джон Хейли (началник на правния отдел). В действителност в борда няма представители на баварците, но се смята че той е създаден имено под давлението им.

„Това е една позитивна крачка, която трябва да отговаря на новите условия в Гран при”, обясни Франк Уилямс. „Убеден съм че тази крачка ще увеличи конкурентноспособността на тима и ще позволи на мен и на Патрик да се концентрираме върху главните цели, от които зависи успеха на фирмата.”