Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 БАР с първи тест на V8 двигател

БАР с първи тест на V8 двигател

39
0

Докато голяма част от автопроизводителите тепърва тестват V8 моторите за следващия сезон на тестове, от тима на БАР вече направиха първите изпитания на писта на новите двигатели. Антъни Дейвидсън и Енрике Бернолди вече направиха изпитания на отговарящия на правилата за 2006 г. агрегат през миналата седмица на пистата Муджело.

Времената на обиколка разбира се не са били най-важното в тези тестове, обяснява Джеф Уилис пред английското списание Аутоспорт: „Дейвидсън и Бернолди изпробваха единствено това, как функционира двигателя. Контролирахме различни параметри и технически детайли. Събирахме предимно информация за бъдещите тестове. Двигателят лежи доста ниско и е доста по-къс от сегашния V10, но разбира се е и доста по-маломощен.”

Уилис обяснява по-нататък че V8 двигатели се приближават повече към агрегатите от МоtoGP, отколкото към актуалните V10 във Формула 1. Според първоначалната информация оборотите на новите мотори ще бъдат по-високи от 20 000 об./мин. Въпреки това според списанието времената на двамата пилоти са били по-слаби с около 4 сек. от актуалните постигнати с V10 двигатели.