Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не използвах правилните думи след наказанието, призна Верстапен

Не използвах правилните думи след наказанието, призна Верстапен

46
0

Макс Верстапен призна на пресконференцията на пилотите преди Гран при на Мексико, че не е използвал правилните думи след наказанието, което получи в САЩ.

Той бе наказан с 5 секунди за нерегламентирано изпреварване срещу Кими Райконен в последната обиколка и от 3-а позиция бе понижен на 4-а.

След финала пилотът на Ред Бул заяви, че наказание като това убиват спорта, а освен това нарече единия от стюардите идиот, който взема решения срещу него.

„След състезанието емоциите са много силни, особено ако си свален от подиума, на който мисля заслужавах да бъда, каза Верстапен. – Наказанието не беше правилно. Всеки излизаше извън пистата. Мисля, че маневрата беше страхотна и се хареса на феновете.

Ако бях спечелил предимство там, щях да минавам така всяка обиколка. А аз не правих това. Нормално е да съм ядосан. Можех да използвам по-различни думи и тези, които казах, не бяха правилни, но и наказанието не беше коректно.”

Райконен от своя страна каза, че Макс просто трябва да приеме наказанието: „Понякога усещаш, че то е сурово спрямо теб. Всички казаха, че Мика Сало е помогнал на Ферари, но на Спа той също беше стюард, но получих наказание за нищо. Получавал съм много санкции, за които съм смятал, че не са справедливи.”