Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Ботас и Строл пилоти на Уилямс за 2017 г.

Официално: Ботас и Строл пилоти на Уилямс за 2017 г.

55
0

Екипът на Уилямс обяви официално, че титулярни пилоти на тима за 2017 г. ще бъдат Валтери Ботас и Ланс Строл. Финландецът ще бъде в екипа за 5-а поредна година, като оставането му в Гроув не бе съвсем сигурно, тъй като интерес към него имаше от Рено. Строл, който досега бе пилот по развитието на Уилямс, е едва на 18 години. Той ще замени в екипа отказващия се от спорта след края на сезона Фелипе Маса. Канадецът спечели титлата в европейската Формула 3 този сезон.

„2017 ще бъде вълнуваща година с всички промени в правилата и това е страхотна възможност за тима да се доближи до върха, заяви Ботас. – Ще дам 100% от себе си както винаги. Благодаря на Франк (Уилямс), Клер и целия борд на директорите на Уилямс за тяхната вяра в мен. Чудесно е, че ще продължим да работим заедно. Смятам ще още не сме постигнали това, което трябваше, и мисля, че можем да го направим заедно.”

Строл от своя страна коментира: „Да се състезавам във Формула 1 е нещо, за което мечтаех от малко дете. Като започнах с картинг крайната ми цел бе F1. 2017 г. ще е голяма крива на обучение за мен. Искам да усвоя всичко, което Уолямс може да сподели с мен. Надявам се, че прогресът ще дойде с опита, както беше когато карах във Формула 4 и Формула 3. Мисля, че посследните 2 сезона във Формула 3 ме подготвиха добре.”

В същото време стана ясно, че босът на тима Франк Уилямс е бил изписан от болницата след изкарана пневмония, която бе установена по време на Гран при на Италия. Той вече е добре и е в дома си, като в последните няколко седмици с него в лечебното заведение бе дъщеря му и заместник-шеф на тима Клер Уилямс.