Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон води преговори с няколко отбора за 2017 г.

Ериксон води преговори с няколко отбора за 2017 г.

94
0

Маркус Ериксон призна, че води преговори с няколко отбора за следващия сезон, сред които са Уилямс, Форс Индия и Рено. Шведът кара за Заубер тази година, но няма договор за 2017 г. и не се знае дали и къде ще се състезава в бъдеще. Смята се, че той има връзки с новите собственици на Заубер от Longbow Finance S.A. Но явно той не разчита само на това, като се оглежда и за други възможности, които биха го отвели в по-конкурентноспособен тим.

„Разговарям с няколко различни отбора, включително Заубер, коментира Ериксон. – Но няма много останали свободни места за следващия сезон. Ще видим какво ще стане в следващите седмици. Още нищо не е решено. Но се надявам, че скоро ще знам какво ще се случва. Цел номер 1 е да остана във Ф1 във възможно най-добрата кола. Говорих малко и с Мейнър. Важно е да са запази комуникацията с всички възможни отбори.”

Маркус, който сега е в своя трети сезон във Формула 1, иска да прогресира в кариерата си и да кара болид, с който да покаже своя потенциал. „Следващата година ще съм в 4-ия си сезон и искам да съм в кола, с която да съм малко по-конкурентен и да покажа какво мога. Чувствам, че правя стъпки напред пред цялото време като пилот и се представям на по-добро ниво, но нямах шанса да го покажа досега.”

Запитан дали Уилямс би бил идеалният тим за него, Ериксон отговори: „Да”. Екипът на Франк Уилямс още не е обявил пилотите си за следващата година, като се очаква Валтери Ботас да остане. Другото място обаче е неясно, след като Маса обяви оттеглянето си от спорта след края на сезона. За него кандидати са също Фелипе Насър и пилотът по развитието на Уилямс Ланс Строл.