Начало Moto News Лоренсо обвини Роси в опасно каране

Лоренсо обвини Роси в опасно каране

66
0

Съотборниците в Yamaha Валентино Роси и Хорхе си размениха остри реплики по време на пресконференцията след финала на кръга от MotoGP в Сан Марино. Испанецът бе недоволен от изпреварването от страна на Доктора в началото на състезанието и го обвини в опасно каране. Шампионът, който стартира от полпозишън, отвори леко завой номер 14, от което се възползва Роси и с агресивна маневра от вътрешната страна го изпревари. При атаката се стигна до лек контакт между двамата. В крайна сметка Роси завърши 2-и, а Лоренсо 3-и.

На въпрос дали се е изненадал от действията на съотборника си, Лоренсо отговори: „Щом ми задавате въпроса дали се изненадах от хода на Роси, значи и за вас е станало ясно, че той е бил опасен. Ако не е бил такъв, нямаше да ме питате. Може да има различни мнения, но за мен бе ненужно това изпреварване. Но все пак знаем – това е неговият стил. Други състезатели изпреварват по-безопасно.“ На това изказване Роси отговори с подсмиване, а Лоренсо му отвърна: Вярно е. След което дискусията продължи със следния диалог:

Роси: Не е вярно.

Лоренсо: Вярно е.

Роси: Пробвай да изгледаш ситуацията на запис.

Лоренсо: Ако не се бях забавил, щяхме да катастрофираме. Може би ти нямаше, но аз щях със сигурност.

Роси: Не е вярно. Не знам как трябва да реагирам. Какво трябваше да кажа на Маркес след всичките изпреварвания помежду ни на Силвърстоун? Беше същото.

Лоренсо: Това е твоето мнение. Изгледай видеото после.

Роси: Ти също изпреварваш опасно.

Лоренсо: Кога?

Роси: В момента не мога да ти кажа, но със сигурност си го правил много пъти спрямо мен.

Лоренсо: Не се смей. Това е моето мнение. Обясних моята гледна точка.

Роси: Добре. Не съм съгласен с нея.

Лоренсо: Според мен не беше нужно да правиш изпреварването тогава. Ти беше по-добрия днес. Рано или късно, щеше да излезеш начело. Не беше нужно да го правиш по опасен начин. Но разбира се, ти имаш друго мнение по въпроса.