Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда пак сменя задвижващата система на Алонсо

Хонда пак сменя задвижващата система на Алонсо

42
0

Задвижващата система в Макларън-а на Фернандо Алонсо ще бъде сменена за иювтори път през уикенда за Гран при на Белгия.

Испанският пилот вече има наказание преместване 35 места назад на грида заради това, че вчера в колата му бе монтиран нов агрегат. Той не успя да направи обиколка в квалификацията на Спа-Франкоршамп, спирайки на трасето с повреда в двигателя.

Шефът на проекта на Хонда за F1 Юсуке Хасегава обясни, че още в сутрешната свободна тренировка е било засечено ниско налягане на маслото. Това бе причината Алонсо да прекрати сесията.

„След това проверихме данните и оправихме налягането”, продължи Хасегава. „Мислехме, че можем да поемем риска и да го пуснем в квалификацията. Всъщност преценката ми се оказа грешна и се налага да сложим нов мотор за утре. За момента смятаме, че последователните проблеми са съвпадение и не са свързани с новата спецификация на мотора. Трябва обаче да се има предвид, че не сме имали достатъчно време да проверим двигателя.”

Инженерите на Хонда ще решат тази вечер кои компоненти в задвижващата система на Алонсо ще сменят. От това зависи каква ще е санкцията за пилота, който вероятно ще отиде след Люис Хамилтън на стартовата решетка.

Хасегава въпреки всичко е убеден, че Макларън-Хонда има напредък по отношение на двигателя, особено след класирането на Дженсън Бътън в Q3.