Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може да получи наказание още в Белгия

Хамилтън може да получи наказание още в Белгия

77
0
двигател,Мерцедес

Люис Хамилтън може да получи наказание за използване на нови компоненти по двигателя още за предстоящата Гран при на Белгия, обявиха от екипа му Мерцедес. Световният шампион имаше много технически проблеми в началото на сезона и в последния кръг преди лятната пауза в Германия използваше своите 5-о турбо и 5-а хибридна система MGU-H при разрешени 5 за сезона.

Самият пилот отдавна беше наясно, че ще трябва да използва допълнителни компоненти и да получи съответните накaзания. От отбора му смятаха, че именно предстоящите състезания в Белгия и Италия ще са най-подходящите за изтърпяване на санкциите, тъй като пистите са бързи и предлагат възможности за изпреварвания.

Въпросът, който стоял пред екипа, е колко точно нови компоненти да бъдат използвани, за да може да изкара с тях той до края на сезона. Ако използва 2 такива, той ще получи общо 15 места назад в решетката – 10 за първия и още 5 места за втория. При 3 санкцията ще нарасне на общо 20 места, което означава, че напрактика той ще потегли от дъното на решетката.

Ако в тима не са сигурно дали бройката трябва да бъде 2 или повече обаче, то по-логично е да се заложи на сигурно и да бъдат внедрени повече нови елементи, тъй като разликата между старт от примерно 17 и 22-а последна позиция не е особено голяма, с оглед на превъзходството на колата на Мерцедес спрямо тези в дъното на колоната.