Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда изненадани от прогреса на Рено

В Хонда изненадани от прогреса на Рено

44
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Спортният директор на Хонда за Ф1 Юсуке Хасегава призна, че е изненадан от прогреса на Рено по отношение на задвижващата система от началото на този сезон. Френският концерн направи значителни подобрения по мотора си и вече не изостава много от Мерцедес и Ферари. Според Хасегава двигателят на Хонда продължава да изостава значително от агрегатите на 3-те производители и има още много какво да се желае, за да бъдат те настигнати.

„Ние сме номер 4, призна японецът пред Аутоспорт. – Редът е Мерцедес, Ферари, Рено и след това ние. Изоставаме много от Рено. Бях изненадан от техния прогрес. Те свършиха много добра работа. За следващата година се стремим да сме на нивото на Мерцедес. В момента не знам дали това е възможно, но това е целта ни.”

Тъй като правилата за двигателите ще останат непроменени поне до 2020 г., Хасегава предполага, че Ф1 може да постигне паритет по отношение на задвижващите системи преди края на този период.

„Нужни са ни още 2 или 3 години, за да постигнем едно и също ниво, каза още Хасегава. – В Мерцедес също се подобряват, но от научина гледна точка, не мисля, че те имат много на къде да се развиват по отношение на мощността в сравнение с нас. От нашите анализи излиза, че техните цифри са невероятни. Но от началото на сезона разликата спрямо нас не се е увеличила.”