Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може да направи двойна смяна на двигател за един уикенд

Хамилтън може да направи двойна смяна на двигател за един уикенд

41
0

Люис Хамилтън може да направи двойна смяна на задвижваща система за един състезателен уикенд, за да изтърпи всичките си наказания в една Гран при и това като цяло да не му се отрази толкова сериозно в битката с Нико Розберг за титлата. Шампионът вече използва своето 5-о турбо за сезона и 5-а хибридна система MGU-H. Това означава, че неизбежно до края на сезона той ще трябва да използва още такива компоненти, а по правилник разрешената бройка е именно 5 на сезон.

Затова се обмисля варианта той да използва например 6-и и 7-и от въпросните елементи в един уикенд или направо да сложи 2 нови задвижващи системи и да изтърпи всичките си наказания от преместване назад в решетката в едно състезание, имайки предвид, че така или иначе ще потегли последен във въпросната Гран при.

Негативната страна на подобен ход е, че Хамилтън няма да може да използва бъдещи сериозни подобрения по задвижващата система, изискващи смяна на целия агрегат. По всяка вероятност подобно решение няма да бъде взето преди лятната пауза, като до нея в следващите 2 уикенда предстоят Гран при на Унгария и Германия.

„Определено има неща, които могат да бъдат направени по въпроса, коментира ситуацията Хамилтън. – Определено ще трябва да използвам още един двигател. Въпросът е къде ще стане това. Стратезите ни ще погледнат всички предстоящи състезания и ще кажат на кое трасе ще стане това, тъй като там е по-лесно да се изпреварва. Крайното решение ще бъде мое, тъй като аз знам къде ще бъда способен да свърша най-добрата работа от последна позиция.”

Предполага се, че ако тимът не бъде притиснат от повреда и това да се наложи да стане принудително, то Хамилтън би избрал писта, на която може да се изпреварва. Запитан дали Монца и Спа няма да са добър избор, Люис заяви: „Не са тези, за които мисля, но са добри.”