Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо си търси много добро място във Ф1 за следващия сезон

Малдонадо си търси много добро място във Ф1 за следващия сезон

25
0

Пастор Малдонадо заяви, че още си търси много добро място във Формула 1 за следващия сезон, като остава отворен и за други шампионати в света. Той последно караше във Ф1 за екипа на Лотус през 2015 г. и имаше договор и за 2016 г.

Но след закупуването на тима от Рено и проблемите на основния му спонсор – петролната компания на страната PDVSA заради тежката икономическа ситуация в страната, той беше освободен от тима.

По-рано през тази година Малдонадо заяви, че води преговори с няколко отбора за място през следващия сезон. Наскоро венецуелецът посети състезанието от Индикар в САЩ – Iowa Corn 300. 

Запитан дали би могъл да кара в сериите Индикар в бъдеще, Малдонадо отговори, че това е привлекателна възможност: „Индикар е напълно различен шампионат, но исках да знам повече за състезанията на овали”, каза Пастор.

„Бях в САЩ и си казах: Ще отида да гледам състезание. Още е много рано да взема решение, но това е нещо, което привлече вниманието ми. Напълно различно е, но имам много опит и няма да е невъзможно.”