Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не може да преживее загубата на състезанието в Испания

Рикиардо не може да преживее загубата на състезанието в Испания

60
0

Даниел Рикардо призна, че все още му е трудно да приеме, че не спечели Гран при на Испания. Той остана едва 4-и на финала след недобър избор на стратегия с 3 спирания в бокса. А надпреварата на пистата Каталуня спечели неговият съотборник Макс Верстапен в дебютното състезание за холандеца в Ред Бул.

Екипът от Милтън Кийнс записа първа победа от почти две години насам, а Макс им я донесе още в първия си старт за големия отбор на Дитрих Матешиц след неочакваното повишението от Торо Росо след едва 4 кръга за 2016 г.

„Развоят на събитията в Испания беше разочароващ, заяви австралиецът – Не бих казал, че е лесно да продължа напред. Но мога да го направя. От една страна, се радвам за отбора и всички в Ред Бул, защото чакаме тази победа от две години.

От друга страна, все още ми е трудно да приема, че не аз, а Верстапен донесе победата, и то в първия си старт за отбора. Още по-тежко ми става, като се сетя, че дори водих в състезанието, двамата пилоти на Мерцедес вече бяха отпаднали и имах реален шанс за победа.”