Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият двигател на Рено може да дебютира още в Монако

Новият двигател на Рено може да дебютира още в Монако

147
0

Рено може да въведе в експлоатация новата спецификация на двигателя си още за Гран при на Монако след 10 дни, ако по време на тестовете на Каталуня днес и утре агрегатът покаже очакваната от французите голяма стъпка напред. Първоначално се смяташе, че подобрената задвижваща система ще дебютира в Гран при на Канада (10-12 юни).

След силното представяне на екипа на Ред Бул в Испания обаче и очакванията моторът да донесе по-добра цялостна бързина на колата от няколко десети на обиколка, е накарало хората на Рено да обмислят възможността подобрената версия да бъде пусната в действие още по улиците на Монте Карло. Спортният директор на ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че подкрепя това решение.

„Нека да видим как ще минат тестовете и ако има възможност да сме още по-конкурентноспособни в Монако, разбира се бихме искали да я използваме, заяви Хорнер. – Но това е решение на хората от Рено, а не наше. Ще направим тестовете и след това ще гледаме цифрите.”

Хорнер заяви още, че след успеха на тима в Барселона, надеждите за още успехи в Монако са големи. Трасето в Княжеството е бавно и изпълнено с много завои и пасва отлично на шасито на Биковете. „Мислихме, че Монако е най-добрият шанс за нас да вземем победа тази година, добави Хорнер. – Възползвахме се от възможността в Испания, но Монте Карло би трябвало да е трасе, което да пасва на нашите силни страни повече спрямо пистите, на които бяхме през сезона досега.”