Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел очаква Ферари да са още по-бързи утре

Фетел очаква Ферари да са още по-бързи утре

24
0

Себастиан Фетел очаква Ферари да покаже още по-добра скорост в утрешния ден, когато ще е и квалификацията за Гран при на Испания. Германецът се класира на 4-а позиция в днешната втора свободна тренировка, а преди това бе най-бърз в първата сесия. Най-доброто време в нея бе само с 0.029 сек по-слабо от това на Розберг, който бе с най-добър резултат във втората.

„Мисля, че следобед беше малко по-сложно, заяви Фетел. – Не беше толкова добре за нас, колкото сутринта, но мисля, че има още по какво да работим по отношение на колата. Силни сме в това да направим болида по-бърз до другия ден. Мисля, че можем да направим стъпка напред и да сме още по-бързи. Днес не беше перфектния ден за нас, но беше добре .”

Фетел също така коментира и смяната на пилотите в Ред Бул, където Макс Верстапен зае мястото на Квят в големия отбор, а руснакът се върна в Торо Росо. „Трябва да се отчетат позитивите на програмата им (за млади пилоти). Страхотно е да даваш шанс на младите състезатели, коментира германецът, който започна кариерата си именно в Торо Росо през 2007 г. – Аз също имах моя шанс. Имаше много напрежение върху мен, но ако не бях се справил, нямаше да съм тук. Няма значение къде получаваш шанс, трябва да го използваш.”

Фетел също така отхвърли спекулациите, че шефът на Ферари Маурицио Аривабене може да бъде сменен. Наскоро в италианските медии се появи информация, че президентът на тима Серджо Маркионе не е доволен от представянето на тима от началото на сезона и обмисля да замени Аривабене с Джеймс Алисън. „Той е босът. Той върши много добра работа и води тима, коментира Себастиан. – Ние сме много щастливи, че той е с нас, а не някой друг.”