Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено иска нов договор с Ред Бул за доставка на двигатели

Рено иска нов договор с Ред Бул за доставка на двигатели

27
0

Екипът на Рено е изявил желание да подпише нов договор за доставка на двигатели на Ред Бул за 2017 г., съобщава motorsport.com. Според източници на изданието френският концерн се надява да осъществи сделката още до края на този месец. Партньорството между двете страни почти беше приключило в края на миналата година.

Но тъй като тимът на Дитрих Матешиц не успя да си осигури двигатели за 2016 г. от Мерцедес, Ферари или Хонда, се наложи сътрудничеството да бъде удължено с още един сезон. При това заради обтегнатите отношения между двете страни моторите на Рено са брандирани с логото на един от спонсорите на Ред Бул – Tag Heuer.

От началото на тази година обаче отношенията между двете страни значително се подобриха, като основната причина за това са по-мощните и издръжливи задвижващи системи на Рено. От друга страна шасито на Ред Бул се явява като много добър ориентир за Рено в каква посока трябва да работят по тяхното, като двата тима използват един и същ двигател. Затова и от френския концерн са изявили желание да доставят мотори на Биковете поне още една година.

Според състезателния директор на Рено Фредерик Васьор продължаването на партньорството с Ред Бул е от съществото значение за французите, за да разберат те по-добре нивото на прогрес, което правят. „Честно казано, това е най-доброто нещо, което може да се случи на тима ни. Много е важно да имаме отправна точка за сравнение. Знаем, че шасито на Ред Бул е едно от най-добрите и за нас е важно да знаем къде точно се намираме.”