Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Може да не върнат стария формат на квалификацията в Бахрейн

Може да не върнат стария формат на квалификацията в Бахрейн

18
0

Старият формат на квалификацията може и да не бъде върнат за Гран при на Бахрейн, съобщава Motorsport.com. Според информация на изданието ще бъде направен опит за модифициране на новия модел на елиминационен принцип, използван в Австралия.

Идеята е да бъдат модифицирани първата и втората част на квалификацията с удължаване на времето за елиминиране на пилотите спрямо сегашните 90 сек и/или удължаване на общото време за двете сесии. А последната трета част да бъде както до миналата година без елиминация и време за всички пилоти да записват бързи обиколки до края.

Причината да се обмисля вариант за модифициране на новата квалификация е, че е възможно връщането на стария формат да не получи очакваната подкрепа от ФИА и отборите. Например от Пирели и тимът на Форс Индия обявиха, че не са убедени, че новият формат от Австралия трябва да бъде изоставен напълно.

Заместник-шефът на индийския тим дори заяви, че позицията на екипа по въпроса е против връщането на стария формат. Ако обаче всички други отбори са „за“ неговото връщане, то Форс Индия няма блокира този избор.

Какъв ще бъде форматът за Бахрейн трябва да бъде решено окончателно до утре вечер