Начало Други Ауди представи новата кола за Льо Ман

Ауди представи новата кола за Льо Ман

237
0
Ауди,Льо Ман

Отборът на Ауди показа своята нова кола за Льо Ман за 2016 – R18. Германският производител заяви, че това е най-мощната кола, която някога са създавали за клас LMP1. Работата по нея е започната през 2014 г, когато бяха приети нови правила за сезон 2015. Новата кола е по-лека, предницата й е сериозно променена, а въздухоотводите са станали по-аеродинамично ефективни.

Най-голямата промяна обаче е в двигателя. Той е напълно нов V6 дизелов, който ще се комбинира с новите хибридни системи на марката, а електрическата част е подсилена с напълно нови батерии, което бе проблем на Ауди през миналата година.

Новото R18 ще има по-нисък разход на гориво. От отбора признаха, че двете им основни задачи през зимата са били да намалят изоставането в мощността спрямо доминантите от миналия сезон Порше, който спечели и прочутото 24-часово състезание на Льо Ман, и от друга страна, да подобрят значително аеродинамиката на колата.

За целта са направени много промени по монокока, по страничните панели на колата, сериозна промяна има и по предницата на колата, където са се появили множество отвори, а основният преден панел е напълно променен спрямо 2015 г.