Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас трябва да похарчи $1 милиард, за да е конкурентен, твърди Бърни

Хаас трябва да похарчи $1 милиард, за да е конкурентен, твърди Бърни

41
0
Хаас

Управляващият търговските права във Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че според него новият тим в спорта Хаас трябва да похарчи 1 милиард долара в следващите няколко години, за да има сериозни успехи.

Екипът на Джийн Хаас направи страхотен дебют в Гран при, след като Ромен Грожан завърши 6-и в Гран при на Австралия и донесе 8 точки на тима. Французинът бе определен от феновете и за Пилот на деня. Това е най-успешният дебют за нов тим във Ф1 от Тойота през 2002 г. Тогава Мика Сало завърши също на 6-а позиция в Австралия.

Според Екълстоун обаче Джийн Хаас трябва да инвестира още много пари, за да стигне до големите успехи в спорта. Британският милиардер също така обясни, че Хаас няма да получи стартов бонус от $10 млн. за нов отбор. По толкова получиха новобранците от Върджин (сегашният екип на Мейнър), Катерам и Испания Рейсинг (които вече не са част от спорта) през 2010 г.

„Няма да има пари за първата година за Хаас, заяви Екълстоун пред „Форбс”. – Това не е краят на света за тях. Когато те дойдоха във Формула 1, те знаеха (какво ги очаква). Те искаха да дойдат, никой не ги е карал. Ако някой иска да е конкурентноспособен, трябва да дойде и за около 4 години да похарчи $1 милиард, както направиха от Ред Бул.”