Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: В Хонда изостават от графика

Макларън: В Хонда изостават от графика

39
0

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че доставчикът на задвижващи системи за тима – Хонда изостава от графика си на развитие.

Именно заради слабите като мощност и ненадеждни двигатели на японската компания екипът от Уокинг отбеляза един от най-слабите си сезон в историята миналата година и завърши на предпоследно място в класирането при конструкторите.

Изоставането на агрегата спрямо Мерцедес беше огромно и достигаше 200 конски сили. И от показаното на тестовете и думите на Булие изглежда то няма да бъде наваксано за този сезон.

„От страна на Макларън всичко върви по график, заяви Булие седмица преди началото на първия състезателен уикенд за сезона в Австралия. – Що се отнася до двигателя, там нещата не са така. Все пак виждаме добри признаци за прогрес.”

„Поне тази година започнахме да развиваме колата си още при вторите тестове, а това не беше възможно през 2015 г. Колата все още не е на нивото, на което искаме да бъде. Двигателят още не може да достигне цифрите, които сме си поставили за цел през този сезон.”

За промените в новия болид на Макларън четете в новия брой 191 на списание ClubS1, който от днес е на пазара