Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С правилата за 2017 г. може да има масово пестене на гориво

С правилата за 2017 г. може да има масово пестене на гориво

36
0

С въвеждането на новите технически правила за 2017 г. има опасност пилотите да започнат масово да пестят гориво по време на състезанията. Това предупреди техническият шеф на екипа на Рено Ник Честър. За следващата година се предвижда колите да стана с около 20 кг по-тежки и ще имат по-високи нива на притискаща сила, което ще вдигне разхода на гориво с 10%.

И ако сегашният лимит от 100 кг бензин за цялата състезателна дистанция се запази, то пилотите ще имат сериозен проблем да стигнат до финала. Затова според Честър този лимит или трябва да отпадне, или да бъде увеличен до 110 кг. В противен случай спектакълът в състезанията и битките ще спаднат драстично.

„На последната среща относно техническите правила, гласувахме да премахнем ограничението на горивото за състезанието, заяви Честър. – Но засега този лимит отново го има, за да не харчат колите твърде много. А би било добре за спорта да се отървем от тази рестрикция. Ако остане за 2017 г. хората ще почнат да се оплакват, че се налага много да се пести бензин.”