Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилот напуснал Рено заради Кармен Хорда

Пилот напуснал Рено заради Кармен Хорда

58
0

Доскорошният пилот по развитието на Рено Марко Сьоренсен заяви, че е напуснал тима в знак на протест срещу фаворизирането на Кармен Хорда в екипа. Датчанинът правеше изпитания за Лотус на симулатора на тима, като същата роля има и испанката. След смяната на собствеността и закупуването на тима от Рено тя запази позицията си, въпреки че по думите на Сьоренсен постиженията и са били с 12 секунди на обиколка по-слаби.

Предполагаше се, че напускането на Сьоренсен е свързано с оттеглянето на спонсора Саксо Банк, но Марко обясни, че всъщност причината е друга.

„Тя беше с 12 секунди по-бавна от мен в симулатора, но въпреки това отнасяше всичките похвали, заяви Сьоренсен пред датския вестник Ekstra Bladet. – През последните 2 години съм прекарал поне 60 дни в симулатора – почти колкото Магнусен в Макларън. Затова се почувствах обиден дотолкова, че просто реших да си тръгна.”

Неговият сънародник Кевин Магнусен получи титулярно място в Рено – позиция, която можеше да е на Марко, но той заяви, че не изпитва лоши чувства към бившия пилот на Макларън.

„Аз не можех да дойда със 7.5 милиона долара, които доколкото чух, са стартовата сума ако искаш да си купиш място във Формула 1, заяви Сьоренсен, който ще се състезава за Астън Мартин в световния шампионат за издръжливост. – Мисля, че представянето на Кевин и Палмър ще бъде близко, но Магнусен все пак има повече талант.”

Самият Магнусен и приятелката му Луис пък са станали жертва на заплахи по Интернет. Атаката е продължава вече няколко месеца, като двамата са получили предупреждение, че техни интимни снимки, номерата на личните им телефони и друга информации за тях ще бъде публикувана в социалните мрежи. Кевин и баща му Ян, бивш състезател във Формула 1, отказват да коментират ситуацията.