Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преминаването в Хаас не е стъпка към Ферари, твърди Грожан

Преминаването в Хаас не е стъпка към Ферари, твърди Грожан

64
0
Грожан

Ромен Грожан твърди, че преминаването му в екипа на Хаас за тази година не е стъпка към бъдещ негов трансфер във Ферари. Французинът напусне екипа на Лотус, който в последствие беше закупен от Рено, и прие предизвикателството на Джийн Хаас и неговия американски тим, който влиза в спорта от тази година.

Той ще използва задвижващи системи, скоростни кутии и въздушния тунел на Ферари, което веднага породи спекулации, че това ще бъде всъщност сателитен отбор на Скудерията. И едно силно представяне на даден пилот в Хаас, може да му отвори вратите към титулярен кокпит при „черните кончета”.

Грожан обаче казва, че не е преминал в Хаас във връзка с последното, а за да опита ново предизвикателство. „Не отидох в Хаас, за да премина след това във Ферари, заяви Ромен. – Най-доброто нещо, което мога да направя е, да дам най-доброто от себе си и да си върша работата. Отидох в Хаас, защото харесвам проекта. Мисля, че той може да бъде успешен.”

Що се отнася до връзката с Ферари и евентуалното бъдеще на пилот в тима, Грожан заяви: „Във Ферари сигурно ще имат всички данни и обратна връзка от нашите инженери. Разбира се мечтата винаги е да отидеш там. Отборът иска да има добри пилоти и ако бъдеш максимално добър, имаш шанс да караш за тях.”