Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Покупката на Лотус струвала на Рено 100 млн. евро

Покупката на Лотус струвала на Рено 100 млн. евро

67
0

Закупуването на екипа на Лотус е струвало на Рено 100 милиона евро, твърди „Аутоспорт”.

През последните няколко седмици се появиха спекулации, че френският концерн, след като вече подписа „писмо за намерение” за поемането на екипа от Енстън, нарочно е изчаквал още с крайното си решение, за да може цената на Лотус да падне още с оглед за тежкото mu финансово състояние.

По-вероятната причина за изчакването обаче е била договарянето на бонуса за Рено като исторически отбор в спорта, която концернът изискваше от управляващия търговските права Бърни Екълстоун.

В крайна сметка двете страни се договориха, правейки взаимен компромис. Предполага се, че става въпрос за около 25 милиона евро за година, което е солидна сума, но е по-малка от тази, която например се смята, че получава Ферари (над 30 млн.)

Според Аутоспорт в Рено са поели ангажимент да останат в спорта поне 9 години – до края на 2024 г., получавайки плащанията си от Екълстоун предварително за първите 6 години.

Също така според изданието Рено ще върне традиционния си жълт цвят на болида, а досегашният главен шеф на Лотус Жерар Лопес ще остане в тима, но на различна позиция.